SPICA beléptetés

Fejlett, rugalmas és egyszerű

Beléptető rendszerek vezérlő funkciói:

Minden munkahelynek és objektumnak szüksége van valamilyen szintű beléptetésre.  A Spica beléptető rendszere egy kiemelkedően rugalmasan bővíthető, teljes funkcionalitást felölelő beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer egyben. A rendszer könnyedén megoldást biztosít az 1 ajtón keresztül közlekedő pár fős vállalatok (Door Cloud), valamint a több ezer főt foglalkoztató, komplex beléptetést igénylő objektumok esetén is (Time & Space).

A rendszer legfőbb előnyei:

 • Moduláris, és könnyedén skálázható, bővíthető,
 • Akár különálló ajtó vezérléstől komplett irodaházig,
 • Kompatibilis a legtöbb ma fellelhető eszközzel és szoftveres megoldással,
 • Már meglevő kábelezés és eszközök esetén, rendszer modernizálásra is használható,
 • Beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer egy platformon, integráltan,
 • Rugalmas jelentések készítése, automatikus riportálás,
 • Vendég kezelés,
 • Biometrikus eszköz támogatás.
Fizikai eszközök – SPICA beléptetés

A Spica beléptetés vezérlői költséghatékony megoldást nyújtanak az egy ajtós belépési ponttól akár egy irodaház, ipari csarnok vezérléséig. A ZoneWing egy intelligens hálózati vezérlő eszköz, míg a ZoneDoor egy okos ajtó vezérlő eszköz.

Egy ZoneWing hálózatos vezérlő akár 32 db ZoneDoor kezelésére is alkalmas lehet, így kiemelkedően kedvező árú, mégis rugalmasan alakítható topológiát hozhatunk létre. Különálló lokációk, vagy egyszerűbb beléptető rendszerek kialakításánál a ZoneSpot eszköz lehet segítségünkre, ami egy ZoneWing és egy ZoneDoor ötvözetét tartalmazza, önálló LAN interfésszel, két ajtó egyirányú, vagy egy ajtó kétirányú kezeléséhez.

Spica beléptetés vezérlők, beléptető rendszerek, beléptetés - ZoneWing, ZoneDoor image

Előnyök:

 • Rugalmas, és költség hatékony topológiai kialakítás,
 • Könnyedén bővíthető, személyre szabható eszköz állomány,
 • Univerzális csatlakozási lehetőségek (IP, RS485, CAN, Wiegand),
 • Több különálló lokáció könnyű kezelése központilag.

ZoneWing

A ZoneWing egy intelligens, beléptetés vezérlő és hálózati kommunikációs modul. Ez az eszköz biztosítja a háttértárat, a számítási kapacitást az intelligenciához, valamint a szükséges programozási lehetőségeket, amelyek szükségesek egy tanusított biztonsági rendszerhez.

A ZoneWing ethernet kapcsolaton keresztül csatlakozik a kiszolgálóhoz, így szinkronizálja a belépési jogosultságokat, tölti fel a belépési logokat, mindezt valós időben. Két darab univerzális USB port is található az eszközön, amin keresztül növelhetjük a háttértárat, és Wifi vagy 3/4G kapcsolati lehetőséggel is felruházhatjuk az eszközt. A magas biztonsági szintek teljesítése érdekében tamper csatlakoztatási lehetőséggel is rendelkezik.

Spica beléptetés vezérlők, beléptető rendszerek, beléptetés - ZoneSpot image

ZoneDoor

A ZoneDoor egy olyan ajtó vezérlő ki-be meneti modul, a maximális rugalmasságot biztosítja a ki-be menetek programozásakor a belépési pontokon.

Ez az eszköz tartalmazza a kártya olvasók és biometrikus terminálok csatlakoztatásához szükséges interfészt (Wiegand és RS485), az elektromos zárak vezérléséhez szükséges reléket, valamint a riasztási és egyéb be-ki meneti csatlakozási pontokat például vésznyitók, nyitás érzékelők számára. Az alap konfiguráció esetén az eszköz 2 db Wiegand olvasó kezelésére alkalmas.

ZoneSpot

A ZoneSpot egy intelligens beléptetés vezérlő megoldás egy vagy két ajtó beléptetésének kezeléséhez. Úgy tekinthetünk erre az eszközre, mint egy ZoneWing és egy ZoneDoor kombinációjára, egy házban szerelve. A ZoneSpot eszköz 2 különböző verzióban érhető el, a külső tápegységgel működtethető, valamint a PoE táplálást is támogató verzióban.

Csatlakoztatható olvasók

A Spica rendszerek egyik legnagyobb előnye, a csatlakoztatható olvasók és azonosító eszközök széles palettája. Az évek során a Spica sikeresen integrálta az HID iClass, Mifare és Legic smart cardokat, valamint az összes klasszikus RFID formátumot, mint az HID Prox, Indala, EM, Hitag, Keri, stb. Az univerzális csatlakoztatási interfészeknek köszönhetően (Wiegand, RS485, Data/Clock reader) más gyártók termékei is támogatottak lehetnek, ennek egyeztetésével kapcsolatosan keresse technikus kollégáinkat.

Az RFID technológia mellett a Spica több biometrikus olvasót is alapértelmezetten támogat, legyen szó ujjnyomat azonosításról, írisz olvasásról, vagy érintés nélküli ujjnyomat azonosításról. Lehetőség van PIN pad csatlakoztatására is.

A rendszer ezen felül képes rendszám felismerő rendszer modulján keresztül gépjármű beléptetést is megvalósítani.

Összefoglalva a rendszer az alábbiakat képes kezelni:

 • RFID olvasók,
 • Biometrikus terminálok,
 • Rendszám felismerő rendszer,
 • PIN pad.

Vezeték nélküli zárak

A Spica teljes integrációval rendelkezik az AssaAbloy Aperio termékcsaládjával. Ezek az eszközök olyan zárak, melyek kábelezés nélkül szerelhetők az ajtóba, és ezt követően a belépési jogosultságok és logok titkosított vezeték nélküli csatornán szinkronizálódnak.
Ezek a zárak alapértelmezetten támogatják a következő szabványú kártyákat:

 • iClass
 • Mifare Classic, DESFire, Plus
 • Legacy (HID Prox, EM410X)

A Spica támogatja a az AssaAbloy visiOnline, kifejezetten hotelek számára kifejlesztett megoldását is, aminek köszönhetően a szálloda személyzete könnyedén kezelheti a vendégek mozgását.
Ezek a vezeték nélküli zárak kiváló megoldást jelenthetnek a következő területeken:

 • Hotelok,
 • Iroda házak,
 • Műemléki épületek,
 • Közintézmények.
SPICA Vezeték nélküli zárak, beléptető rendszerek, beléptetés
Élő jelenlét nyilvántartás

Ki van jelen?

Rendszerünk segítségével bármikor megnézheti ki van bent az irodában. Nincs több elvesztegetett idő az emberek keresésével.

Madártávlatból nézheti a cégét

Valós idejű jelenlét riportálás a cégvezetők, igazgatók, osztályvezetők, adminisztrátorok számára, hogy ki van benn az irodában, illetve ki hiányzik. Az All Hours segítségével a recepciósoknak többé nem kell olyan hívásokat továbbítaniuk amire nem válaszolnak.

Átláthatóság

A jelenléti információkon túl, meggyőződhet arról is miért van távol egy alkalmazottja. Megtudhatja ki és miért hiányzik: indokolatlanul van távol, üzleti úton vagy ebédel, vagy csak pont szüneten van.

Spica Élő jelenlét nyilvántartás, beléptető rendszerek, beléptetés
Látogató/vendég kezelő modul vendégkártya kezeléssel

A Spica Visual Space modulja egy speciális szoftver, kifejezetten a recepciósok munkájának segítésére, amit jelenleg is több száz helyen használnak a látogatások ezreinek biztonságos és pontos kezelésére nap-nap után.

A modul segítségével könnyedén beléptethetjük a területre érkező vendéget, megjelölve a fogadó felet, a látogatás okát, valamint a belépési jogosultság lejárati idejét, mindezt pontosan naplózva. A modul alkalmazását követően nincs szükség a továbbiakban kockás füzetre, az adatok a beléptető rendszer memóriájában, könnyedén szűrhető és kereshető formában kerülnek mentésre.

A Spica szoftvere mellé ajánljuk BCS Card Collector univerzális vendég kártya gyűjtő eszközünket. Fontos megjegyezni, hogy a kártya gyűjtő eszköz nem csak Spicával, hanem bármilyen más beléptető rendszerrel is képes együtt működni. Az kártya gyűjtő használatával biztosak lehetünk benne, hogy látogatóink kiléptetése is naplózásra kerül, mivel a forgóvilla vagy gyorskapu addig nem nyílik ki számukra amíg a kártyájukat a gyűjtőbe bele nem ejtették.

Spica forgóvillás látogató kezelés, beléptető rendszerek, beléptetés
Grafikus felügyeleti rendszerek

Ajtók nyitásérzékelése, távoli kezelése, alaprajzon megjelenített mozgásokkal (nyitás, zárás, tartós nyitás, tartós zárás), akár önkormányzatoknak ügyfélfogadási időben történő nyitásban. Manapság már sokfelé találkozhatunk vagyonvédelmi rendszerekkel. Sok intézmény, vállalat rendelkezik különállóan videós megfigyelő-, tűzjelző-, behatolás jelző-, beléptető rendszerekkel melyek mindenféle kapcsolat nélkül, sziget üzemben működnek.

Jogos elvárás, hogy ezek között a különálló rendszerek között, valamilyen kapcsolatot alakítsunk ki, és hogy ezek a rendszerek egymásjelzéseit felhasználva még hatékonyabban működhessenek, mindezt grafikus/térképes megjelenítéssel ötvözve a könnyebb átláthatóság érdekében.

Grafikus felügyeleti rendszerek előnyei:

 • Akár minden gyengeáramú rendszerünket egy felületen kezelhetjük,
 • Jelentősen egyszerűbb eligazodás és kezelés a térképes megjelenítésnek köszönhetően,
 • A rendszerek közti kapcsolatoknak köszönhetően megnövelt hatékonyság és funkcionalitás,
 • Valós idejű, komplex felügyelet egy felügyeleti központból a teljes objektumra kiterjedően.
Spica Grafikus felügyeleti rendszerek, beléptető rendszerek, beléptetés
Forgóvilla, forgókereszt, lengőkapu és gyorskapu vezérlés

Portfóliónkból néhány személy-beléptető berendezés. Egyszerűen kezelhető, nagy áteresztő képességű és megbízható beléptető eszköz. Használata ott javasolt, ahol fontos biztonsági szempont a belépők egyéni azonosítása, korlátozása, pl.: iskolák, gyárak, irodaházak, hivatalok, sportcsarnokok, stadionok.

Forgóvilláink használata kényelmes, ennek érdekében eszközeink motoros és mechanikus kivitelben is rendelhetők. A mechanikus (félautomata) változat esetén az áthaladás alatt magunknak kell a villa kart átfordítani, míg a motoros verzió esetén (automata), ezt a forgató motor elvégzi helyettünk.

Az áthaladás kontrollálása történhet beléptető rendszeren keresztül, vagy recepciós pulton elhelyezett nyomógombokkal, vagy akár ezek kombinációjával is. Forgóvilláink alkalmasak kétirányú beléptetés kezelésére, áthaladási számlálásra, valamint ejtőkaros verzióban is elérhetőek. Ilyenkor egy esetleges tűzjelzés hatására a forgóvilla karjai leesnek, így biztosítva a szabad menekülési útvonalat az épületből.

Az áteresztő képesség több berendezés párhuzamos telepítésével tetszőlegesen növelhető.

Minden eszközünk szünetmentesíthető, így egy áram kimaradás esetén akár 8 órán keresztül üzemképes marad rendszerünk. A forgóvilla házak igény szerint egyedi kialakítással és színezéssel is kérhetők!

Spica Dflow kapu, beléptető rendszerek, beléptetés
Biometrikus azonosítás

VisionPass arcfelismerő

 • Beléptetés vezérlő és munkaidő nyilvántartó rendszer
 • Biometrikus hitelesítés arcfelismeréssel
 • Valós idejű 3D képalkotó technológia
 • Egyszerű és ergonomikus felhasználó felület
 • Egy másodpercen belüli azonosítás
 • Pontosság gyenge fényviszonyok között is
 • Nem befolyásolja az arc helyzete és mozgása
 • Szabotázs elleni érzékelés

A VISIONPASS arcfelismerő biztosítja a villámgyors érintés nélküli beléptetést irodai és más zárt területekre. A felhasználó arcának háromdimenziós képét elemezve rendkívüli pontosság érhető el, kimagasló gyorsaság mellett.

Részletesebb információkért: Keresse partnerünket a biometrikus eszközök magyarországi szakértőjét, a B Consulting Kft-t

SPICA Visionpass, beléptető rendszerek, beléptetés

Morpho Wave – érintés nélküli ujjlenyomat olvasó

Egyszerű, gyors, érintés nélküli ujjlenyomat azonosítás. A Morpho Wave az eddigi leggyorsabb biometrikus azonosító eszköz, ami a kiemelkedő pontossága mellett arra is képes, hogy a nedves, vagy sérült ujjlenyomat tulajdonosát felismerje, mindezt egyetlen kézhúzásból!

A rendszer 5 legnagyobb előnye:

 • GYORSASÁG (4 ujj azonosítása egyetlen kézhúzásból)
 • HIGIÉNIA (nem szükséges az olvasóhoz hozzáérni)
 • BIZTONSÁG (a biometrikus azonosítás kijátszhatatlan)
 • KÉNYELEM (nem kell kártyákkal bajlódni)
 • MULTIFUNKCIÓS (integrált munkaidő nyilvántartó funkcióval)

Részletesebb információkért: Keresse partnerünket a biometrikus eszközök magyarországi szakértőjét, a B Consulting Kft-t

Ujjlenyomat olvasás

Jelenleg a legelterjedtebb biometrikus azonosítási módszer. Az általunk forgalmazott eszközök mind kiemelkedő biztonsági és műszaki színvonalat képviselő, megbízható, professzionális, mégis megfizethető árú eszközök

Részletes információkért: Keresse partnerünket a biometrikus eszközök magyarországi szakértőjét, a B Consulting Kft-t

Biometrikus tablet

A Morpho biometrikus tablet kiváló megoldás lehet olyan területeken, ahol kiépített infrastruktúra nélkül szeretnénk biometrikus beléptetést vagy munkaidő nyilvántartást megvalósítani.

Javasoljuk a tabletet:

 • építkezésekre,
 • ipari objektumok biztonsági szolgálatához,
 • irodaházak recepciójára,
 • járőr szolgálatoknak,
 • vendégek regisztráláshoz,
 • rendezvények helyszíneire.

Az eszköz segítségével könnyedén elvégezhetjük az oda érkező személyek regisztrálását, beléptetését, a már bent tartózkodók ellenőrzését, valamint a helyszínre érkezők munkaidejének regisztrálását, mindezt ujjnyomatokkal párosítva.

Kombinált ujjvéna szkenner

A Morpho kombinált ujjnyomat és ujjvéna szkennert olyan helyekre ajánljuk, ahol csak magában az ujjnyomat olvasás nem elegendő, mert speciális igények merülnek fel, mint például:

 • Átlagosnál szennyezettebb ujjak,
 • Extra átverés vizsgálat szükségessége,
 • Speciális biometrikus faktor alkalmazása.

Ezzel a technológiával az azonosítás során akár 1:10 000 000 pontosságot is elérhetünk, miközben a használat mégis egyszerű és könnyen kezelhető marad.

Részletesebb információkért: Keresse partnerünket a biometrikus eszközök magyarországi szakértőjét, a B Consulting Kft-t

Azonosítási módok

A Spica rendszerében a következő módokon lehet a munkavállalókat azonosítani, és ez által kezelni munkaidejüket:

 • Proximity kártyával,
 • Biometrikus terminálokon keresztül,
 • PIN kóddal,
 • Mobiltelefonnal,
 • Webes felületeken felhasználói névvel és jelszóval.
SPICA Biometrikus azonosítás, beléptető rendszerek, beléptetés
Spica Beléptetés Meeting Office, beléptető rendszerek, beléptetés