SPICA Munkaidő nyilvántartás

Hogyan fejlesztheti a felhő alapú munkaidő nyilvántartás a cégeket

A Spicánál több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezünk a munkaidő nyilvántartás pontos követésének részleteiben, ideértve a telephelyi, felhőalapú és hibrid lehetőségeket is. Megoldásainkat több mint 1 millió elégedett ügyfél használja. Újra és újra látjuk, hogy időnként még a menedzsment is vonakodik a digitalizált munkaidő és jelenléti-rendszerek bevezetésétől. Viszont, ha ezeket a rendszereket megfelelően vezetjük be nem jelenthet problémát és mindenki számára egy előnyös helyzetet alakít ki.

Átlátható, tisztességes, panaszoktól és gondoktól mentes munkakörnyezetet biztosít az alkalmazottak számára, a vezetőség részére pedig pontos elemzéseket készít, amely megkönnyíti a szabadság kezelését, munkavállalók elosztását, hosszú távon maximalizálja a teljesítmény és a listát még folytathatnánk tovább. Ebben a cikkben arra szeretnénk összpontosítani, hogy a felhő alapú munkaidő nyilvántartás milyen módon segít egy vállalatot termelékenységének javításában.

Miről lesz szó a cikkben?

1. A felhőmegoldások jelentik a jövőt és a szoftverek többsége áttér felhő alapúra és ez alól a munkaidő nyilvántartás sem kivétel

Számos előnye van egy ilyen paradigmának: a rendszer maga gondoskodik, a frissítésekről, biztonságról, folyamatos rendelkezésre állásról, biztonsági másolatokról és a hardverrel és szoftverekkel kapcsolatos minden egyéb szempontról.

Nincs szükség vállalati szerverre, dedikált informatikai részlegre vagy biztonsági rendszerre, nincsenek telepítések, nincsenek infrastruktúra fejlesztési és karbantartási költségek. A szoftvereket, az adatokat, a konfigurációkat és minden, ami ezekhez kapcsolódik, a szoftver gyártója biztosítja és kezeli az ügyfél számára.

Ezen felül a felhő alapú rendszereket egy asztali böngészőn vagy mobilalkalmazáson keresztül el lehet érni, bárhonnan és bármikor.

A felhő alapú rendszerek általában előfizetésen alapulnak és sokkal költséghatékonyabbak (nincs szükség előzetes infrastruktúra kiépítésére), mint a telepített megoldások.

A felhő tehát mindenképpen elősegítheti a vállalatok termelékenyebbé válását.

2. Kevesebb adminisztráció a vezetők és alkalmazottak számára

A munkatársaknak nem kell aggódnia a mindennapi munkafolyamatok közben, az időigényes adminisztratív teendők miatt. Még kevésbé azon, hogy ezeket a feladatokat manuálisan kelljen elvégezni papír alapon.

A munkavállalók az értékes feladatokra tudnak koncentrálni és egy automatizált munkaidő nyilvántartási rendszer, mint az All Hours gondoskodik Önök helyett az adminisztrációról.

Az alkalmazottak munkaidő nyilvántartásának kézi kezelése sok időt és figyelmet igényel. Ennek az alapvető HR folyamatnak az automatizálása havonta több órát takarít meg az egész cég számára, mind adminisztratív és nyilvántartási területeken.

Az All Hours valós idejű adatokat gyűjt egy könnyen használható mobilalkalmazással. A valós idejű adatok segítenek a jobb döntések meghozatalában, áttekintést nyújtanak a vállalatról és időt, illetve pénzt takarítanak meg.

3. Alkalmazottak motivációjának javulása

A megfelelő időgazdálkodás és átláthatóbb adatok segítenek a dolgozóknak megérteni, hogy járulnak hozzá a munkahelyük üzleti sikeréhez.

Az All Hours funkcióival Ön és alkalmazottai pontosan tudhatják, hogyan kezelik a munkaidejüket. Egy egyszerű lekérdezéssel olyan kérdésekre kaphatnak válaszokat, mint például:

  • Késett-e valaki?
  • Jött-e dolgozni vagy sem?
  • Ki van bent pont az irodában, vagy külső helyszínen?
  • Mennyi időt töltött az irodában?
  • Ki van szabadságon? Ki akar szabadságot kivenni?
  • Vannak-e notórius szabályszegők a dolgozók között?

A munkahelyen eltöltött idő világos és pontos ábrázolása lehetőséget nyújt az alkalmazottaknak arra, hogy hatékonyabbak legyenek.

A Covid-19 miatt a munkavállalók motivációja fontosabb lesz. Közölje munkatársaival, mennyire elengedtethetetlenek a vállalat sikeréhez, támassza alá állításait az All Hoursból nyert adatokkal és ismerje el a leghatékonyabb, legpontosabb munkavállalókat.

Az applikációként is letölthető munkaidő nyilvántartó rendszerrel sokkal könnyebb megvalósítani a rugalmas munkaidő kezelést, a Home Office-t vagy akár rugalmas munkarendeket.

4. Átláthatóság és elszámolhatóság

Átlátható, tisztességes, adatközpontú vállalatok jelentik a jövőt, az All Hours nyilvántartása segít egy olyan munkakörnyezet kialakításában, amely tükrözi ezeket az értékeket.

A késés a túl korai távozás negatívan befolyásolják a munkavállalók motivációját és a vállalati kultúrát. Az 5 napos munkahéten napi 5 perc késés azt eredményezi, hogy az év végén több mint 21 óra veszik el és a mindig késő emberek negatív hatással lehetnek a pontosan érkezőkre.

Nincs szükség folyamatos revízióra elszámoltatásra, mert az alkalmazottak nyomon következik a saját munkaidő nyilvántartásukat.

Az alkalmazottak hatékonyabban fogják kezelni az idejüket, ha megfelelő eszközkészletet biztosítunk a számukra. Az egyszerű és pontos munkaidő követés lehetőséget teremt arra, hogy maguknak elszámolják a munkaidejüket.

Ez arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy racionálisan kezeljék az idejüket és segít velük megértetni, hogyan töltik el a napjaikat.

Az olyan modern rendszerek, mint az All Hours, megakadályozzák azokat a helyezeket, hogy valaki más regisztráljon az adott személyek helyett, mert egy okostelefon alkalmazással rögzítik az alkalmazott regisztrációs helyét és idejét pontosan elmentve.

5. Üzleti intelligencia és integrációk

A sikeresek vezetők nagymértékben támaszkodnak a könnyen elérhető releváns adatokra, hogy növeljék az üzleti tevékenységük sikerét és hatékonyságát.  A siker egyik kulcsa abban rejlik, hogy tudjuk hogyan töltik el az alkalmazottak a munkaidejüket. A HR statisztikai elemzések egyre népszerűbb funkciók az adatközpontúság fényében.

Az All Hours segítségével nyomon követhetjük a pontos munkaidőt, telephelyen vagy azon kívül.  Az összes adat grafikusan van bemutatva és exportáláson vagy API-kon keresztül érhető el.

Nyomon követheti a távolléteket, eseményeket, valamint összehasonlíthatja az adatokat és integrálhatja azokat az üzleti intelligencia eszközeivel, mint például a Microsoft Power BI vagy a Google Data Studio szolgáltatással.

Az All Hours integrációi és az API-k lehetővé teszik a vállalat munkaidő-adataiknak egyszerű kezelését, és egyszerű világos módon elemezhetik azokat.

Tudja meg, hol veszik el a legtöbb munkaidő a vállalatban. Könnyedén javítsa ki ezt és növelje a termelékenységet és hatékonyságot.