Spica felhő alapú adattárolás

Felhő alapú munkaidő nyilvántartás és beléptetés?

Ha arra gondolunk, hogy felhő alapú adattárolás, akkor gyakorlatilag lehetőségek végtelen mezeje tárul elénk ingyenes és fizetős megoldásokkal, nyilvános és magán platformokkal. Ez az információ áradat sokszor inkább már ijesztően hat és elbizonytalanít bennünket, érdemes ezzel foglalkozni, vagy csak egy megbízhatatlan technika, ami előbb vagy utóbb úgy is elveszik, a számítás technikai vívmányok végtelen mély, fekete süllyesztő tégelyében.

A felhő alapú adattárolás minden bizonnyal állíthatjuk, hogy az egyik legbiztosabb pont a mai informatikában. Miért is? Az adatainkat bárhonnan elérhetjük, nem kell már pendrive, cd, dvd, lyukkártya, pergamen bármilyen kézzel fogható, elhagyható, tönkre tehető eszköz ahhoz, hogy mi el tudjuk érni azt, amit két és fél hónapja feltöltöttünk a felhő alapon működő webes tárhelyünkre. Ez sokszor ijesztően is hathat, hiszen minden adatunk kering valahol a világhálón, de fontos megjegyezni, hogy nem érdemes azt gondolni, hogy a saját számítógépünkön tárolt adataink olyan nagy biztonságban lennének. A Google Drive, Dropbox által biztosított felhő alapú adattároló rendszereken elhelyezett „szennyesünk” bizton állíthatjuk, nagyobb biztonságban van, mint bármi, amit elhelyeztünk csak úgy egy mappában a számítógépünkön.

A felhő alapú adattárolókkal igazából manapság már mindenki találkozott és fölösleges is nagyon túlragozni azt, hogyan is működnek.

Térjünk is a lényegre, amiről mi beszélni szeretnénk az a felhő alapú munkaidő nyilvántartó és beléptető rendszerek. Manapság amikor már a legtöbb adatunkat, e-mailjeinket, képeinket személyes „holmijainkat” a felhőben tároljuk, sőt még a filmeket is streaming szolgáltatókon keresztül nézzük. Akkor a vállalkozásunk, dolgozóink adatait miért ne tudnánk egyszerűen a világhálón tárolni? Jelenleg a munkaidő nyilvántartás, egy kötelező rossz, amit minden cég megpróbál valahogy megoldani. Ezek a megoldások sokszor drága munkaidő nyilvántartó programokban terminálokban és sok-sok kiegészítő berendezésben és programban futnak ki. Nem azt mondjuk, hogy ez egy rossz megoldás, sőt, egy nagy cég számára nagyon összetett és komoly munkaidő és beléptető rendszereket kínálnak manapság a piaci szegmens ezen szereplői.

A kis vállalkozásokkal munkaidő nyilvántartás és beléptetés szempontjából nem nagyon foglalkozik senki, hiszen nem kell komoly készülékeket telepíteni (biometria, kártyaolvasók), drága programok licenceit megvásárolni.

A felhő alapú nyilvántartó rendszerek ezen cégeknek is segítő jobbot kínálnak, hogy megoldást adnak a munkaidő és beléptető rendszerek problémáira. A felhő alapú rendszer legnagyobb előnye az, hogy nekünk gyakorlatilag semmilyen költséges beruházásba nem kell küzdenünk, elegendő egy számítógép és munkavállalóink okostelefonja. A nyilvántartások használata egy applikáció segítségével egy rendkívül egyszerű és gyors folyamat. Az applikáción belül elindíthatjuk a munkaidőnket és befejezhetjük, illetve rengeteg kiegészítő eseményt szerepeltethetünk pl.: ebédidő, tárgyalás, üzleti út stb. , illetve az applikációk nyomon is tudnak követni minket. Természetesen ezek a programok minden GDPR szabályozásnak megfelelnek, ezen feltételek nem betartása manapság már szóba sem jöhet.

Amennyiben felkeltette érdeklődését ilyen felhő alapú munkaidő vagy beléptető rendszer használta kérjük keressen minket bizalommal.